مسئول مرکز جهاد کشاورزی کوهمره نودان از عملیات گرده افشانی در باغ‌های انجیر دیم بخش کوهمره خبر داد. عبدالعزیز فرهنگی مسئول مرکز جهاد کشاورزی کوهمره نودان با اشاره به گرده افشانی در باغ‌های انجیر دیم بخش کوهمره، اظهار کرد: عملیات گرده افشانی از اواسط خرداد ماه شروع می‌شود و تا اواسط تیرماه ادامه دارد. او اضافه کرد: سطح زیر […]

مسئول مرکز جهاد کشاورزی کوهمره نودان از عملیات گرده افشانی در باغ‌های انجیر دیم بخش کوهمره خبر داد.

عبدالعزیز فرهنگی مسئول مرکز جهاد کشاورزی کوهمره نودان با اشاره به گرده افشانی در باغ‌های انجیر دیم بخش کوهمره، اظهار کرد: عملیات گرده افشانی از اواسط خرداد ماه شروع می‌شود و تا اواسط تیرماه ادامه دارد.

او اضافه کرد: سطح زیر کشت انجیر دیم در بحش کوهمره هزار و ۷۰۰ هکتار است و برای گرده افشانی هر درخت انجیر از یک و نیم تا ۲ کیلوگرم بَر انجیر بهاره استفاده می‌شود.

عبدالعزیز فرهنگی گفت: باغداران پس از تهیه (چیدن و یا خرید) «بَر انجیر»، آن‌ها را درون قوطی هائی که به درخت آویزان شده، می‌ریزند و پس از مدت بسیار کمی زنبور گرده افشان (بلاستوفاگا) از میوه آن‌ها خارج شده و وارد میوه‌های تلقیح نشده، می‌شوند و عمل تلقیح انجام می‌شود.

مسئول مرکز جهاد کشاورزی کوهمره نودان تصریح کرد: «بَر انجیر» مورد استفاده باید تازه، رسیده و دارای زنبور بلاستوفاگای کافی باشد و در صورتی که عمل گرده افشانی به صورت مطلوب صورت نگیرد میوه‌های انجیر خوراکی ریزش می‌کند.

او افزود: ارقام «بَر انجیر» مورد استفاده در این منطقه سربسته، اوگیزی و وحشی است که رقم سربسته دارای کیفیت بالاتری است.

فرهنگی با بیان اینکه متوسط قیمت «بَر انجیر» مرغوب ۲۵۰ هزار تا ۳۰۰ هزار ریال است، افزود: «بَر انجیر» مورد نیاز به صورت بومی و یا از شهرستان‌های ممسنی، شیراز و یاسوج تهیه می‌گردد.